MSZCT MAGYAR SZUPERVIZOROK és SZUPERVIZOR-COACHOK TÁRSASÁGA
Belépés
Menü

Új vezetőségi köszöntő


Kedves Szupervizorok, kedves Egyesületi Tagok!


Köszöntünk Benneteket az új vezetőség nevében!

 


A február 3-i közgyűlés jó hangulatban és eredményesen zárult, a közgyűlés megválasztotta egyesületünk új vezetőségét, így 
- az elnök további 4 évre Wiesner Erzsébet,
- a három új alelnök Marosszéki Emese, Pozsgai Anita és Szarka Attila
- a titkár Kovács Sarolta
- a két új vezetőségi tag Kálmán Márta és Timár Noémi lett.

 

A következő négy év mottójául az új vezetőség a folyamatosságot választotta. 

 

"Célul azt tűztük ki, hogy folytatjuk a megkezdett munkát, a szupervizor szakmai közösség építését, ami egyrészt a tagok számára a személyes és szakmai fejlődés lehetőségének biztosítását, másrészt a szupervizor szakma méltó képviseletét jelenti. Az új vezetőséggel már fel is vettük a munkát, a legfontosabb teendőnk a feladatok átadása-átvétele mellett az előttünk álló év megtervezése volt."


Köszönjük az előző vezetőség áldozatos, eredményes munkáját!

 

 

Az új vezetőség nevében pezsgő egyesületi életet, eredményes találkozásokat és jó szupervíziót kívánok:

 

Wiesner Zsóka, Elnök

Tisztújító közgyűlés

Tisztújító közgyűlés

2014. január 25. Budapest

 

Magyar Szupervizorok és Szupervizor – Coachok Társasága

Beszámoló az Egyesület Tisztújító Közgyűléséről

 

2014. január 24-én került sor a Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok (MSZCT) Társasága éves Közgyűlésére. Az Egyesület életében ismét eltelt négy év, így az idei Közgyűlés egyben az Egyesület rendszeres, négyévente ismétlődő Tisztújító Közgyűlése is volt.

A Közgyűlésen az Egyesület tagjai közül negyvenen voltak jelen. A Közgyűlést az Egyesület jelenlegi elnöke, Török Iván nyitotta meg, aki megállapította a Közgyűlés határozatképességét és a jelen lévő tagok megválasztották a Közgyűlés levezető elnökét (Szarka Attila), jegyzőkönyv vezetőjét (Tímár Noémi) és a jegyzőkönyv hitelesítőit (Majsai-Hideg Tünde és Hubainé Muzsnai Márta).

 

Ezt követően Török Iván, mint jelenlegi Elnök és Nemes Éva, mint az Egyesület titkára bemutatták a Társaság elmúlt négy évének legfontosabb mérföldköveit, meghatározó eseményeit és beszámoltak az eredményekről. Az Egyesület elmúlt 4 évi munkáját bemutató prezentáció egyfajta időutazás volt: időutazás az eseményekkel teli szupervízió és coach munka elmúlt négy évébe, melyek jól mutatják a szakma és az Egyesület folyamatos fejlődését.

 

A 2010-2013-ig terjedő időszak tevékenységét felölelő események összefoglalva az alábbiak:

 

*       2010.03.26-án Alapszabály módosítás történt: a Magyar Szupervizorok tézisei beemelésre kerültek az Alapszabályba, tiszteletbeli elnök választás és 5. vezetőségi tag megválasztása.

 

*       dr. Szabó Sándor lemondása miatt új alelnök választására került sor. Az Egyesület új alelnöke Pázmándi Szakács Viktor lett.

 

*       Az Egyesület tagjainak (rendes és pártoló tagok) száma az elmúlt időszakban közel a duplájára emelkedett. 2009.12.31-én 64 tag, 2014.01.25-én 109 tag (+ 42 tag)

 

*       Az elmúlt időszak egyik meghatározó eseménye volt 2011.03.26-án az Egyesület 15 éves Ünnepi Jubileumi Közgyűlése. Az Ünnepi Közgyűlésen megalapították a Magyar Szupervízióért Díjat. A díjat elsőként Norbert Lippenmeyer vehette át.

Egy évvel később prof. dr. Bagdy Emőke és Wiesner Erzsébet voltak a Magyar Szupervízióért Díj díjazottjai.

 

*       Az Egyesület minden évben megrendezte hagyományos szakmai rendezvényét, a szupervíziós konferenciát. Az elmúlt időszak szupervíziós konferenciáinak témái az alábbiak voltak:

  • X. Szupervíziós Tréningkonferencia Szeged (2011.09.16-17): Szupervízió és caoching a terápiás folyamatban és a szociális munkában

  • I. Szupervíziós Vándorkonferencia (2012.03.30-31): Változás – Szupervízió és coaching a változó világban

  • II. Szupervíziós Vándorkonferencia (2013.05.30-06.01): Kreativitás és szupervízió – Kreatív eszközök használata a szupervízióban

*       Szociális és a pedagógus akkreditációs program

 

*       Három munkacsoportban is folyt a munka az elmúlt időszakban:

  • Pedagógus munkacsoport

  • Lobby csoport

  • Szupervízió, mint brand munkacsoport

*       2013 év végén az Egyesület honlapja megújult, új arculatot kapott. Az Egyesület a jövőben negyedévente hírlevelek kiküldését is tervezi regisztrált tagjai számára. A hírlevélben aktualitások és szupervízió / coach témák lesznek.

 

*       2013-ban elindult országszerte a védőnői szupervíziós pilot program számos szupervizor közreműködésével.

 

*       ANSE - a szupervízió európai szervezete. Egyesületünk jelenlegi delegáltjai az ANSE-ban dr. Nemes Éva, Gáspár Gabriella és Marosszéki Emese (helyettes). Dr. Nemes Éva az ANSE vezetőségi tagja 2010. júniusától.

 

*       2012-ben elindult a Leonardo Da Vinci Developement of Innovation Program (EcVision), mely program célja egy európai keretrendszer, egy kompetencia mátrix kialakítása a szupervizori kompetenciákra vonatkozóan.

 

*       2014. november, Budapest – Nemzetközi Szupervíziós Kutatási Konferencia

 

A beszámolót a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

 

A beszámoló elfogadását követően megtörtént a leköszönő vezetőség (Török Iván elnök, Kály-Kullai Károly, Pázmándi Szakács Viktor alelnökök, Simon László vezetőségi tag, dr. Nemes Éva titkár) felmentése, majd a jelölőbizottság ismertette a vezetőség választás előzetes jelölési folyamatának eredményét.

A szavazatokat előzetesen e-mailen lehetett leadni és az előzetesen leadott szavatok alapján került összeállításra a végleges jelölőlista, melyet a jelölőbizottság a Közgyűlés elé terjesztett. A Közgyűlésen jelen lévő tagok ezt követően írásban, titkos szavazással adták le voksaikat a jelöltekre.

 

A szavazás eredménye:

 

Az MSZCT új Vezetősége a következő 4 éves (2014-2018) időszakra:

 

Elnök: Wiesner Erzsébet (49 érvényes szavazat)

Alelnökök: Pázmándi-Szakács Viktor (38 érvényes szavazat)
            és Vaski Ferenc (35 érvényes szavazat)

Titkár: dr. Nemes Éva 49 (érvényes szavazat)

Vezetőségi tag: Marosszéki Emese (45 érvényes szavazat)

 

A levezető elnök köszöntette az új Vezetőség tagjait, és a Közgyűlés megválasztotta Török Ivánt az Egyesület tiszteletbeli elnökének.

Bejelentkezés

E-mail cím:

kötelező mező

Jelszó:

kötelező mező Belépés
Elfelejtett jelszó Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

» Feliratkozom